Breaking News

Юлиан Ангелов: Европейският съюз трябва да върви към модела Европа на отечествата

Юлиан Ангелов: Европейският съюз трябва да върви към модела Европа на отечествата
Кандидатът за евродепутат от листата на ВМРО – Българско национално движение и организационен секретар на партията русенецът Юлиан Ангелов, е едно от младите лица на съвременната българска политика.

Той е роден през 1975 година, завършил е Спортното училище в дунавския град, а след това и Стопанската академия в Свищов. Женен е, има две дъщери.

Ангелов е един от най-яростните защитници на каузата, че българските общности зад граница трябва да бъдат един от основните приоритети на държавната власт. Като народен представител е заместник-председател на Комисията по политиките за българите в чужбина, член на комисията по Външна политика, член на групите за приятелство между България и Северна Македония, Албания, Косово и Унгария. Името му е сред съвносителите на такива важни текстове в настоящия парламент като Законопроекта за българския език, Законопроект за защита при свръхзадълженост на физическите лица, както и приетите съвсем на скоро на първо четене промени в НК, касаещи неизбежната отбрана.

Той се впуска в надпреварата за Европейски парламент с убеждението, че трябва да се сложи край на  вълните от нелегални мигранти, заливащи Стария континент, а така също, че е дошло времето за прекратяване на всички двойни стандарти, които характеризират Европа от доста време насам. Не е редно да има две качества – първо за потребителите от Западна и второ – за тези от Източна Европа. Юлиан Ангелов е и привърженик на тезата, че планът „Макрон“ е вредоносен за българския транспортен бранш. Колкото до външната политика на ЕС, организационният секретар на ВМРО, е сред най-големите противници на членството на Турция, като счита, че следва да се прекратят веднъж и завинаги преговорите с диктаторската държава. В тази връзка е необходимо да се преразгледат и политиките за сигурност, като се обърне специално внимание на онези, които касаят навлизането на радикалния ислям. Ангелов е сред привържениците и на по-твърдото отношение към социалния паразитизъм и пълзящата циганизация на страната, посредством различни НПО-та, използващи средства на ЕС.  Необходимо е, според втория в листата на патриотите, по-задълбочени връзки с Македония и гарантиране на правата на българите навсякъде по света. Юлиан Ангелов е сред онези, които категорично отхвърлят възможността да съществува семейство различно от това между мъж и жена.

Ангелов е твърд и категоричен по отношение на темата за федерализация на Европейския съюз със своето становище, че онова от което се нуждае Старият континент е съхраняване на нациите, които го съставляват, а не тяхното постепенно обезличаване.


Loading...

Юлиан Ангелов е номер 102 в предпочитанията за кандидат, а ВМРО – Българско национално движение е номер 3 в интегралната бюлетина. / vmro.bg

The site is not responsible for the written comments!


We do not have the resources to verify the information that reaches the editorial board and do not guarantee its authenticity, which is why, at the end of each article, its source is indicated unless it is copyrighted. This article may not be true, and any resemblance to real people and events may be accidental.