Последни новини

Симеонов нарече „тюрлюгювеч“ протеста на родители на деца с увреждания

Симеонов нарече „тюрлюгювеч“ протеста на родители на деца с увреждания

Вицепремиерът Валери Симеонов даде извънреден брифинг в 13,15 ч. вчера, но не за да обяви, че подава оставка, както всички очакваха след скандалните му думи по адрес на майките на деца с увреждания, а за да помоли чрез медиите организаторите на обявения за утре контрапротест в негова защита да не го правят.

Вицепремиерът за пореден път скандализира обществото като нарече „тюрлюгювеч“ вчерашния протест на майки на деца с увреждания, които му поискаха оставката.

„Протестът вчера беше тюрлюгювеч, какво да го коментирам. Всички го видяхме“, коментира Симеонов. И заяви, че няма намерение сам да подава оставка. Това можело да стане само с решение на коалиционния съвет на „Обединени патриоти“, който се събира в 14,30 ч. днес.

„Обръщам се към организаторите на контрапротеста в моя защита с молба да не провеждат този митинг, тъй като аз се чувствам достатъчно уверен и убеден в това, което върша“, заяви вицепремиерът Валери Симеонов на извънредния брифинг в МС. „Не е редно да се оказва каквато и да било форма на натиск, било на коалиционни партньори, било на някой друг със средства, които лично аз не приемам, а именно средствата на уличния натиск“, добави той.

Ангел Джамбазки

Симеонов използва присъствието на медиите, за да благодари на организаторите на контрапротеста – Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива, Националното сдружение „Българска домашна ракия“, Национално обединение на младите фермери в България, както и на подкрепящите организации, заявили участие в митинга в негова защита – Асоциацията на индустриялния капитал в България, работодателските организации, БСК, автомобилни клъстъри, Асациация „Да останат хора в България“, Асоциацията за здравословно хранене на децата, Съюз за стопанска инициатива и др.

3 ВМРО

Вицепремиерът отрече да има конфликт в коалицията. „Като излезем в 16 ч., ще ви кажа дали има конфликт“, каза той. „Представете си едни благоразположени колеги, усмивки, почерпки и т.н. И това е било“, направи опит да се пошегува Симеонов. По думите му било „нормално“ Волен Сидеров да му иска оставката и той не бил изненадан. „При наличие на решение на ОП да издигне мене за вицепремиер, би трябвало да има такова решение и ако иска да ме оттегли“, обясни той.

Симеонов заяви, че не е разговарял с премиера за исканата оставка.

„Да, това правителство може да продължи да работи и без мен. Не мисля, че моята фигура е кой знае колко значима. Но от друга страна не мога да приема морални оценки от всякакви посоки – от горе, от долу, от лево, от десно. Аз имам собствено мнение, изразил съм си мнението, държа на него, продължавам да твърдя, че казвам истината и ще го правя и занапред“, отсече Симеонов.

Покрай другото вицепремиерът заплаши два сайта за публикувано фалшиво изявление на неговия син. „То не отговаря на истината, няма такова“, каза Симеонов и обясни, че със случая ще се заеме адвокатската му кантора. / Гласове

Посланието на Валери Симеонов: Аз съм недосегаем! Премиерът е с мен, властта е в мен, капиталът е зад мен!


Loading...

Сайта не носи отговорност за написаните коментари!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.