Breaking News

Русия се разлюти за отмяната на 3-ти март като Национален празник

Русия се разлюти за отмяната на 3- ти март като Национален празник
Русия вече се разлюти неофициално и при всички случаи ще последва официална протестна нота.

Очаква се тя да бъде адресирана към висшите ни държавници. Язвителното изявление на руския патриарх онзи ден за неглижирането на 3- ти март, от страна на част от политическия елит у нас, щяло да бъде незначително на фона на това което предстои. Това предполагат запознати!

Причината- сънародници започнаха вече подписка за промяна на Националния ни празник в знак на възмущение, че той е превърнат ден за преклонение пред чужда държава и разделя нацията вместо да я обединява.

В мотивите към петицията се посочва, че със Санстефанския договор не се създава българска държава, а се постановява руска окупация (в чл. 8).

Народът ни дори е заплатил на Москва 32.5 тона злато като окупационен дълг.

“На 3 март (19 февруари) 1878 год. в селището Свети Стефан се подписва ПРЕДВАРИТЕЛЕН договор между две евроазиатски империи, с който се прекратява войната помежду им и се уреждат взаимоотношенията им.

На българите, макар и участвали във войната, е отказано не само участие, но и присъствие при подписването на този акт.” – подчертават инициаторите на петицията. Те посочват, че не България, а Черна гора, Сърбия и Румъния, получават независимост по силата на Санстефанския договор, но в нито една от тези страни 3 март не само не е национален, но не е и официален празник.

Чл. 8 от Санстефанския договор, уреждащ окупацията на България.

“Единствено у нас, където резултатът от този договор е заменянето на османската власт с руска окупация, това е национален празник.” – констатират авторите на документа.

“Националният празник на една страна трябва да бъде повод за гордост и национално самочувствие. Такива може да има само при отбелязването на важна историческа дата – плод на съвместните усилия и героизъм на народа и неговите управници…

Освен всичко друго, националният празник трябва да обединява нацията се пише в петицията, а не да я разединява. Обединява ли ни сегашния празник или дълбае пропаст на разделение в обществото ни?  Нима в 1337-годишната история на България липсват славни дати, достойни да бъдат национален празник на страната ни?! Нима ни липсват звездни исторически мигове, сътворени изцяло от нас, българите?!” – питат авторите на възванието, като посочват, че България е единствената страна в света, която има за национален празник деня на своята окупация от чужда държава.

Каква обаче е историческата истина, според балансирано мислещите?

Истината, която упорито се подменя или се прави опит да се подменя или редактира. Става въпрос за слугите на Сорос, както и подчинените на своите началници в Брюксел, Вашингтон и Анкара.
Русия ни подари свободата! Това си е историческия факт.


Loading...

Тя разбира се го направи от собствен геополитически интерес. Изкривяването на фактите обаче е злонамерен факт, който цели да деформира бъдещите поколения.
140 години Свобода, а какво се промени??? / uniconbg.com

The site is not responsible for the written comments!


We do not have the resources to verify the information that reaches the editorial board and do not guarantee its authenticity, which is why, at the end of each article, its source is indicated unless it is copyrighted. This article may not be true, and any resemblance to real people and events may be accidental.