Последни новини

Русия се разлюти за отмяната на 3-ти март като Национален празник

Русия се разлюти за отмяната на 3- ти март като Национален празник
Русия вече се разлюти неофициално и при всички случаи ще последва официална протестна нота.

Очаква се тя да бъде адресирана към висшите ни държавници. Язвителното изявление на руския патриарх онзи ден за неглижирането на 3- ти март, от страна на част от политическия елит у нас, щяло да бъде незначително на фона на това което предстои. Това предполагат запознати!

Причината- сънародници започнаха вече подписка за промяна на Националния ни празник в знак на възмущение, че той е превърнат ден за преклонение пред чужда държава и разделя нацията вместо да я обединява.

В мотивите към петицията се посочва, че със Санстефанския договор не се създава българска държава, а се постановява руска окупация (в чл. 8).

Народът ни дори е заплатил на Москва 32.5 тона злато като окупационен дълг.

„На 3 март (19 февруари) 1878 год. в селището Свети Стефан се подписва ПРЕДВАРИТЕЛЕН договор между две евроазиатски империи, с който се прекратява войната помежду им и се уреждат взаимоотношенията им.

На българите, макар и участвали във войната, е отказано не само участие, но и присъствие при подписването на този акт.“ – подчертават инициаторите на петицията. Те посочват, че не България, а Черна гора, Сърбия и Румъния, получават независимост по силата на Санстефанския договор, но в нито една от тези страни 3 март не само не е национален, но не е и официален празник.

Чл. 8 от Санстефанския договор, уреждащ окупацията на България.

„Единствено у нас, където резултатът от този договор е заменянето на османската власт с руска окупация, това е национален празник.“ – констатират авторите на документа.

„Националният празник на една страна трябва да бъде повод за гордост и национално самочувствие. Такива може да има само при отбелязването на важна историческа дата – плод на съвместните усилия и героизъм на народа и неговите управници…

Освен всичко друго, националният празник трябва да обединява нацията се пише в петицията, а не да я разединява. Обединява ли ни сегашния празник или дълбае пропаст на разделение в обществото ни?  Нима в 1337-годишната история на България липсват славни дати, достойни да бъдат национален празник на страната ни?! Нима ни липсват звездни исторически мигове, сътворени изцяло от нас, българите?!“ – питат авторите на възванието, като посочват, че България е единствената страна в света, която има за национален празник деня на своята окупация от чужда държава.

Каква обаче е историческата истина, според балансирано мислещите?

Истината, която упорито се подменя или се прави опит да се подменя или редактира. Става въпрос за слугите на Сорос, както и подчинените на своите началници в Брюксел, Вашингтон и Анкара.
Русия ни подари свободата! Това си е историческия факт.


Loading...

Тя разбира се го направи от собствен геополитически интерес. Изкривяването на фактите обаче е злонамерен факт, който цели да деформира бъдещите поколения.
140 години Свобода, а какво се промени??? / uniconbg.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.