Breaking News

Радев: Гражданите виждат, че не са приоритет и излизат на улицата

Радев: Гражданите виждат, че не са приоритет и излизат на улицата

Радев:

”Гражданите виждат, че не са приоритет на сегашното управление и то губи тяхното доверие. Българите ясно осъзнават, че всички действия и извинения от тук нататък на властта имат една цел – да не загубят властта, с която са се сраснали.”
Така президентът Румен Радев отговори на премиера Бойко Борисов, че президентът може да го критикува колкото си поиска.

Държавният глава обясни, че е много важно всяка власт, независимо дали сегашната, или следващата, ясно да разбере, че няма да може да управлява по досегашния начин.

“Българите все по-решително и организирано ще търсят правата си, защото се измерват не само с миналото, но и с държавите около нас”, добави Радев.
По думите му, проблем в държавата има и той е дълбок. Решение трябва да се търси от парламента.

Запитан как би отговорил на критиците си, които го смятат за подстрекател на протестите, Радев отбеляза, че протестите са закономерни и основателни и никой закон не забранява организиране на протестите.

Относно визията за развитието на държавата от страна на социалистите, държавният глава призова да не се бърка закон с визия. Той поясни, че няма как президентът да обсъжда с депутати закони, които са в момент на изготвяне. “Г-жа Нинова като лидер на БСП поиска да ме запознае с тяхната “Визия за България”.

“Аз съм готов да приема и лидера на ПП ГЕРБ и да изслушам и неговата визия за справянето с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяването на катастрофалния срив на инвестициите и икономическото догонване на държавите от Централна и Източна Европа, които се откъснаха далеч напред по темпове на икономически растеж”, обясни Радев.

По отношение на Глобалния пакт за миграция на ООН, Радев отбеляза, че проблемът е глобален и пакт трябва да има, но текстовете му в никакъв случай не са в наш интерес. “Там има клаузи, които поставят в риск националния суверенитет, социалната система и вътрешния ред”, посочи Радев и допълни, че България не трябва да подписва Пакта.

На въпрос дали би се извинил от твърденията си на публична лекция, че България е блато, държавният глава обясни, че не е казал това, а че трябва да се измъкне от блатото.

Радев посочи, че трябва да се предава правилно какво казва, защото иначе медиите попадат в графата на фалшивите новини..
Източник: frognews.bg


Loading...

От: blife.news

 

The site is not responsible for the written comments!


We do not have the resources to verify the information that reaches the editorial board and do not guarantee its authenticity, which is why, at the end of each article, its source is indicated unless it is copyrighted. This article may not be true, and any resemblance to real people and events may be accidental.