Breaking News

Протестиращите искат да кажат: Стига, не можем повече да живеем така!

Протестиращите искат да кажат: Стига, не можем повече да живеем така!
”Хората, които излязоха да протестират вчера, не са бедни. Те са от средната класа и не са софиянци. Те наистина са недоволни.

Страната от една година се тресе от скандали и сега явно преминава към протести.”

Това заяви социологът Андрей Райчев.

„Според мен тези хора искат да кажат: Стига, не можем повече да живеем така“, категоричен бе той пред bTV.

Той и проф. Антоанета Христова коментираха и обръщението на президента Румен Радев по повод 10 ноември. „Държавният глава зачеркна тази дата и обяви, че всичко станало през прехода е лошо.

Най-важното изречение в неговата реч бе, че ни призова всички да променим системата. Румен Радев говори за президентска република. Това беше най-важният момент от обръщението му.

Аз не смятам, че критично много хора искат смяна на властта. Смятам, че има хора, които шумно искат смяна на властта, защото не могат да се справят с проблемите в собствените си партии“, каза Христова.

„Ако думите на проф. Христова са верни, поведението на президента е осъдително, но според мен изказването му беше с по-различен смисъл. На 10 ноември ние получихме нашата свобода и точно за това говори Радев. Ще се върна на протестите и ще кажа пак, че хората обявиха, че просто не могат да живеят повече така. Това искаше да каже и президента“, заяви Райчев. / Фрог нюз

Изборите в България са превърнати в едно огромно престъпление, което само легитимира властта на мафията


Loading...

The site is not responsible for the written comments!


We do not have the resources to verify the information that reaches the editorial board and do not guarantee its authenticity, which is why, at the end of each article, its source is indicated unless it is copyrighted. This article may not be true, and any resemblance to real people and events may be accidental.