Breaking News

Под ботуша на Бойко и ГЕРБ: Хора в северозападна България живеят с 14 стотинки на ден!

Да живееш с 14 стотинки на ден. Работници от Мездра живеят с 14 стотинки на ден!

Възможно е в България. Да се срамуваш, че си изпросил 1 лев за автобуса, за да отидеш на работа и да не знаеш с какви пари ще се върнеш у дома.

Звучи като измислен сюжет на филм, но за съжаление е реалност.

Така живеят хора от Северозападна България вече месеци наред. И дори не знаят кое е по-лошото – да работиш без пари или фирмата да фалира.

Пореден месец в ръцете на тези хора са само фишовете им за заплати, а парите ги няма. „Оказа се, че работа има само за ден-два.

Няма поръчки и пазари, но най-зле са хората.

Токът не мога да си платя. Имам 40 години трудов стаж. Не мога да живея без ток, защото имам внуче на 2 месеца”, заяви работникът Тодор Динов, предава NOVA.

На част от работниците им се налага да взимат пари назаем, за да стигнат до работното си място. „Много пъти съм се молил за един лев, за да дойда на работа. И от колегите съм взимал, за да се прибера”, сподели работникът Цветко Чолаков.

Най-големият страх на хората обаче е това, че предприятието ще спре да работи. От ръководството уверяват, че хората няма да останат без заработеното.

Нови планове и бъдещи поръчки пък ще спасяват фирмата. „Това са поредните машинации. Отгоре казват, че отпускат пари, оттук казват, че не ги получават“, каза още работникът Николай Георгиев.


Loading...

Така и днес тези хора остават с 14 стотинки в ръката или 1 лв. назаем. В праха и мизерията, без пари, ток и храна. И в очакване дори, без да знаят добро ли иде, или зло. / faktualno.com

The site is not responsible for the written comments!


We do not have the resources to verify the information that reaches the editorial board and do not guarantee its authenticity, which is why, at the end of each article, its source is indicated unless it is copyrighted. This article may not be true, and any resemblance to real people and events may be accidental.