Последни новини

Оставката на Валери Симеонов няма да спаси властта

Оставката на Валери Симеонов няма да спаси властта
„Оставката на Валери Симеонов е твърде закъсняла, с цел спасяване на властта“, заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски пред БНР.

ГЕРБ и Обединените патриоти, както се прегърнаха за управлението, сега да се прегърнат и да отстъпят управлението, призова той.

Той подчерта, че БСП е поискала тази оставка още преди месец.

„Тя няма как да бъде решение на проблемите, защото хората, които са на улицата, не искат само неговата оставка. Хората не поставят като проблем само неговото цинично отношение към майките на деца с увреждания, а и проблема с доходите, цените на горивата – целият живот, който са принудени да живеят българските граждани. Те настояват, че това управление трябва да си отиде“, категоричен е народният представител.

Според него ставаме свидетели на тяснопартийни интереси, а не на защита на националните интереси и българското общество.

„Всеки, по единично, сега гледа да излезе сух от ситуацията. Но това управление, с подкрепата и участието на Патриотите, вече две години управлява България и ако не са се сетили досега за своите предизборни обещания – за 300 лв. пенсия, полицаи във всяко населено място и други, то българските граждани не са ги забравили и ще ги накажат, че са излъгали“, коментира зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“.

Той е на мнение, че тази оставка няма да спаси нито Патриотите, нито ГЕРБ. Свиленски припомни думите на Борисов, че ако вицепремиерът подаде оставка, рухва конструкцията на правителството. „Той си мисли за правителството, да бъде премиер, не го интересува, че държавата ще рухне, няма идеи за по-добро развитие и доходи. Патриотите вече виждат, че потъват и искат и те да се спасят. Предлагам им заедно, както се прегърнаха за управлението, да се прегърнат сега и да отстъпят управлението“, допълни той.

Георги Свиленски подчерта, че ГЕРБ са обещавали в предизборната си програма, че няма да вдигат нито един данък, а сега сме свидетели на повишаване на данъците за личните автомобили, жилищата, слагане на такси за стоки и дрехи втора употреба.

„Въпреки заявката, че няма да се вдигат данъците, за две години вдигнаха над 20 такси и услуги“, посочи той. По неговите думи ефектът от данъците за старите автомобили е до 20 млн. лв, ако бъдат събрани.

„Това няма много да помогне на бюджета на г-н Горанов, но ще ощети много български граждани. Не знам управляващите защо си го причиняват“, коментира народният представител. Той обясни, че кметовете от БСП са заявили, че ако влезе в сила този закон, те ще предложат минималните размери – почти да няма увеличение, за да не бъдат натоварени хората.

По повод внесеното искане до АПИ за независима експертиза за строежа на пътища и магистрали, Свиленски обясни, че първият документ е бил подписан от 23 народни представители, като е внесено от петима. „Защо точно нас четиримата са избрали Камарата на строителите, които да не допускат до работа, не знам. Факт е, че нарушават Конституцията, защото няма как браншова организация да поставя условията- кой народен представител може и кой не да ходи на работа“, заяви той.

Свиленски благодари на цялата парламентарна група на „БСП за България“, които още на следващия ден са взели да решение да преподпишат отново, всички, същото искане, за да се покаже, че цялата парламентарна група стои за него. / Епицентър.бг

Протестиращите искат да кажат: Стига, не можем повече да живеем така!


Loading...

Сайта не носи отговорност за написаните коментари!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.