Последни новини

Насрочиха четвърто заседание за добива на газ в Генерал Тошево

Насрочиха четвърто заседание за добива на газ в Генерал Тошево
Жителите на Община Генерал Тошево са изказали своето мнение за добива на газ на референдума на 17 декември 2017 година, всички са твърдо против, каза пред журналисти Валентин Димитров, кмет на Генерал Тошево, на третото заседание за жалбата на „РУСГЕОКОМ БГ“ ЕАД срещу решението на РИОСВ – Варна за неосъществяване на инвестиционното предложение за добив на газ в Генералтошевско.

Съдът насрочи четвърто заседание за добива на газ в Генерал Тошево за 13 ноември от 11.30 часа в Административен съд – Варна.

Валентин Димитров допълни, че се надява изходът от делото да бъде такъв, какъвто е бил резултатът от референдума.

Усетих, че на това заседание най-после всички страни са равнопоставени, каза инж. Иванка Казакова от инициативен комитет „За чиста България“.

По нейни думи това, което хората трябва да разберат, е че геологът е най-важният експерт и той би могъл да изясни много от нещата, които са мотиви за отказ за добив на газ в Генералтошевско. Тя допълни, че се надява да бъде допуснат геолог.

Ангел Джамбазки
3 ВМРО

Не може да оценяваме човешкото здраве с еколог, затова искаме и лекар. По принцип екологът разбира от фауна и флора, но не и от хора. Трябва подробно да се разгледат и опасностите от аварии, защото те са най-рисковани. Целта на тези експертизи е да се появи истината, каза инж. Иванка Казакова.

Инженерът допълни, че на следващото заседание ще бъдат много трудни въпросите, за който и да е експерт.

Когато няма данни и трябва да се отговаря на конкретни въпроси, а не може да се прочете какво е написал инвеститорът, е много трудно.

Разчитам, че експертите, които съдията ще определи на следващото заседание, ще имат достатъчен опит, сподели инженерът от инициативен комитет „За чиста България“.


Loading...

По думи на инж. Иванка Казакова целта на една експертиза е да се предвидят последствията, които са негативни. Ако няма такива ще съм първата, която ще стисне ръцете на инвеститора. Надявам се истината най-накрая да се появи, заяви инж. Иванка Казакова. / dobrichonline.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.