Последни новини

Министърка на ГЕРБ изтрещя: Милиони българи живеели в преобразени градове

Министърка на ГЕРБ изтрещя: Милиони българи живеели в преобразени градове
Предлагаме на г-жа Аврамова да се разходи до Русе, като мине през пътя „убиец“ и да види с очите си колко паметници на културата са „СПАСЕНИ“. 

Обещанията на ГЕРБ не са като завещанията и русенци помним колко пъти ни излъгахте за магистралата Русе – Свиленград, дето щяха да я строят някакви шейхове от Катар.

Вторият мост край Русе пък е редовната предизборна дъвка, а да не сте забравили и плавателния канал Русе – Варна, с който щяхте да събудите икономиката в Североизточна България.

Защо ли като дойдат избори и се сещате, че освен София има и други градове? Едва ли вече някой вярва на подобни предизборни бръщолевения.

ГЕРБ обеща магистрала „Хемус“ да е готова до 5 години.

„Милиони българи живеят и работят в преобразени градове. Спасени от разруха бяха улици, паркове, площади, културни и исторически паметници. Подобряват се водоснабдяването, социалната, образователната инфраструктури, градския транспорт.“

Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на конференция на ГЕРБ, на която бяха представени резултатите от управлението на партията и от европейския диалог, който управляващата партия направи в цялата страна от февруари.

„В новия оперативен период фокусът ще бъде върху специфичните за всяка област проекти, за да задържим хората там, където са корените и сърцето му”, обяви Аврамова и изтъкна, че до 5 години може да бъде готова магистрала „Хемус”.

„Реалистично е през 2024 г. да е готова цялата автомагистрала „Хемус“ – от София до Варна. През 2023 г. ще са изпълнени 135 километра от „Хемус“ и автомагистралата ще стигне до Велико Търново, тогава ще бъдат завършени и последните 40 километра от автомагистрала „Струма“. Напредва и работата по скороствия път Видин – Ботевград“, заяви регионалният министър.

„През тази година ще бъдат в изпълнение близо 119 км нови републикански пътища“, добави Аврамова.


Loading...

Тя уточни, че се рехабилитират 820 км републикански пътища. Изтъкна обаче, че от цялата мрежа от 20 000 км пътища, 8000 се нуждаят от ремонт, а някои от тях не са пипани от 30 години. / edinnabulgaria.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.