Последни новини

Където с Отче наш дедите ни в Битка влезли са

Където си Отче наш?


Където с Отче наш дедите ни в Битка влезли са за победата с кръв българска донесли са! Където костите им в Българската пръст са гнили корените на тоз народ с кръв полети за да сме духовно ние богати !
Забравили сме кой сме и откъде сме ние !

Забравили сме, че нашият народ откърмен в люлката на цивилизацията на света един от първите е бил, а къде сме ние сега? Там откъдето Българинът мине държави е градил, а днес държавата ни е една и няма друга такава по света !
Постелята на нашите деди не ще остане!
Децата ни не ще върнат под бащината стряха вече !

Народът ни се пръсна по света, а България я няма вече ! Еднакви птици еднакво пеят, но вече не сме ято, а всеки се е сгушил самин до нечий чужд комин !

Не браним вече достойнството от миналото ни завещано, не търсим хоризонти в бъдещето си с вдигнато чело и лице засмяно ! Мъката и тъгата по отминалите времена !

Мъката и тъгата по прокудените ни деца начертаха синор помежду ни и бъдещето някак си се загуби !
Дневният ред е оцеляване и борба за насъщния !
А духовните потребности и традициите така нам нужни да спасят народа останах захвърлени там на двора !

Точно Българският дух с много патриотизъм и страдания държавата ни е създадена !
Където с Отче наш денят започва и с тези думи Господи благодаря денят завършва, където с грижа за идните и с любов към род, родина и домът животът продължава така е било някога в тази държава !

Днес друго е, в бой не влиза никой, а всички сме се предали и не протестираме, не скандираме, отрекли сме се от родината ни свята, отрекли сме се от роднините си в страната и пътуваме в чужбина търсим за трудът си по-добра плата !
И докато всеки оцелява сам страната ни дали ще оцелее?

 


Loading...

Екипът на Blife Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.