Последни новини

За тебе Българийо

За тебе Българийо


За тебе Българийо те умряха, кръвта си проливаха за всяка педя под твоята плът! А днес дали те пак дали биха и запели „Шуми Марица“ и „Край Босфора шум се вдига“?
Дали биха дарили и капка кръв за теб Българийо?

За едни си майка, за други мащеха жестока, а за политиците ни ти си просто стока!
Продадоха земите ни, продадоха мечтите ни, продадоха ни в робство и тъга като така живеем в информационна мъгла !
Делят ни на русофоби и русофили, наричат ни дебили и на никому не сме драги нито мили! За тебе ли българи те кръвта си проляха на Шипка и на Люлебургас, за тебе ли в казармата се клехме всички в един глас! За тебе ли поетите говориха, че си земен Рай и друга няма като теб, за тебе ли Българийо?

Политиците ни като комици, а комиците ни като политици като всички бранят едно едничко зло! Ни Бог, ни цар, а господарят ни е звяр, който иска всеки да разкъса като лош материал! За тебе ли Българийо тук-таме някой протестира, за тебе ли някога на фронта народът ти умира?

Та днес си само територия, която се прочиства от бедната ти болна аудитория !
За тебе ли българи, баби, майки и бащи копаха аквадукти строиха заводи и магистрали, произвеждаха продукти та днес техните внуци продажни всичко да разрушат, всичко да унищожат, за тебе ли Българийо, която си била на три морета питам? А днес си само мъртва зона на картата на Европа !

За тебе ли децата ни в бедност и нищета тук ще седят без бъдеще и без мечта, за тебе ли Родино мила, която малцина си кърмила? За тебе ли те питам, отговор не ще получа знам, но боли ме като гледам всеки ден и всеки час как земята ти раздират с багери и фадроми как скубят твоите блага, а единственото, което в нея влиза са нашите тела!

За тебе ли Българийо се карат днес нащи политици та утре няма да те има, защото държава без народ си е просто територия, която други ще си заградят, макар да си създадена с меч и много кръв! Колко и остава на нашата родина, коментарите ще са на малцина!

 


Loading...

Екипът на Blife Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.