Breaking News

Държат ни в контролирана мизерия. Да мислиш само как да си платиш все по-големите сметки и кредити

Държат ни в контролирана мизерия. Да мислиш само как да си платиш все по-големите сметки и кредити
ВИЖТЕ РЕАЛНОСТТА, КОЯТО НИ УБИВА

Отново скок на цените от днес.

За да не откачат от щастие пенсионерите от внезапния скок на пенсиите си и да се чудят как да си харчат парите. Интересно е, че цените скачат с доста по-големи темпове от заплати, детски и пенсии. До месец цените ще са се отразили на всички стоки. Всеки ден в магазина даваме мааааалко повече за стоките, които вчера сме купували. А сметките стават малко повече, отколкото ни позволява да живеем спокойно.

Битието определя съзнанието. Факт. И отново няма да говоря за тези, които имат късмета да са осигурени материално. Защото те са малка част от народа и то съсредоточена в няколко големи града.

Държат ни в контролирана мизерия. Да не се умира чак от глад, но никога да не можеш да си позволиш да мислиш за нещо друго, освен как да си платиш все по-големите сметки и кредити. Да нямаш пари да отидеш до София да протестираш. Защото всъщност там заплатите се държат високи, защото управляващите знаят, че в София е ключът. Само протести там могат да ги свалят. Хората от провинцията не могат да си го позволят. Още повече за няколко дни.

От ден на ден по улиците виждаме все по-възрастни хора. Да, моите уважения, всички ще сме такива. Но децата и младите хора къде са? Малко са. А възрастните като ги слушам, говорят само за болестите си, къде могат да намерят малко по-евтин хляб, как сами да си направят сирене или къде могат да вземат по-евтино лекарство. Нямат нито сили, нито средства да протестират срещу тези, които ги обричат на мъчителна агония.

Гледам и слушам политиците. Май вторачени в собственото се превъзходство над матрияла. Далеч от реалният живот. Вместо възмущение, протести, искания, получаваме вяли пресконференции за въпроси, които не интересуват никого. Реалността е такава – цените се повишават.

Доходите не могат да ги стигнат. Младите хора не могат да приемат да работят за жълти стотинки и да живеят в мизерия. Затова се махат оттук. Отиват да работят в държави, където за достоен труд получаваш достойно заплащане. И прилична пенсия след това, която ти позволява да живееш, а не да оцеляваш на ръба. И където държавата ти помага за децата, за образованието, където в болниците не те оставят да умреш на прага, където като ти оберат дома или някой продаде на детето ти наркотици, не подозираш полицията.

Това са важните неща. Вижте реалността. Грозна и уродлива е. И колкото повече се опитваме да не я гледаме, толкова повече ще се извращава. Докато се превърне в чудовище, което убива народа си.


Loading...

Адв. Елена Гунчева, Фейсбук

The site is not responsible for the written comments!


We do not have the resources to verify the information that reaches the editorial board and do not guarantee its authenticity, which is why, at the end of each article, its source is indicated unless it is copyrighted. This article may not be true, and any resemblance to real people and events may be accidental.