Последни новини

Дарената свобода

Дарената свобода


Дарената свобода не е свобода и тези дето ни спасяват те ни поробват!
И така Русия ни спасява, но не ни поробва така както ние сме роби сега.

Денят на победата е ден, в който честваме победата над фашистка Германия, а дали я победихме, дали пак с този Европейски съюз не се сбъдна мечтата на хитлеризма и дали не сме се превърнали в европейската периферия в един от европейските щати каквито щяхме да бъдем и по времето на Хитлер?

Дали не сме в онова безсилно и омаломощено положение, дали не сме роби на Европа и днес?

Когато една война не се води с конвенционални средства, а с дипломация и закони, наредби и зависимости.
Икономиката ни е по-съсипана дори и от следвоенно време като тогава сме плащали репарации, а днес не можем да платим нищо.

Народът ни по-свободен ли е, по-демократичен ли е, по-богат ли е, по-щастливи ли сме?
НЕ и НЕ!

Повече хора имигрираха и измряха, отколкото взети заедно във всички войни свързани с България. По-бедни сме от всякога и по-обезлюдени. Нямаме икономика, нямаме бит и култура, нямаме гордост, нямаме идентичност, нямаме нищо наше. На подаянието сме на Европа – бедни и гладни потребители с протегната ръка за просия.

Нямаме здравеопазване, нямаме нищо!
Нито земеделие нямаме, народ и армия нямаме, нищо нямаме. Ето такова робство и зависимост и по време на войните не сме имали! Денят на победата е един лек полъх, че някога хората са били единни и в добро, и в зло, но са били свободни и заедно са преминали в несгодите и са изградили държава от руините, а ние днес от държава направихме руини без да е паднала една бомба .

Такива сме ние – издигаме паметници на тези, които ни бомбардират, а не слагаме и цвете на гроба на тези, които са ни спасили.

Заслужаваме си робството, но утре няма да празнуваме Денят на победата, защото вече няма кой да ни освободи, няма да има кой да побеждава и останахме на доизживяване – болни, немощни, стари и до един бедни…

Какъв е извода скъпи приятели, че свободата не може да бъде дарена, но може да бъде отнета!


Loading...

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.