Breaking News

ВМРО: Съществува мащабна корупционна схема в Община Русе

ВМРО: Съществува мащабна корупционна схема в Община Русе
В Община Русе през последните години се развиват лоши практики, които водят до сериозни нарушения, обяви Иво Пазарджиев – кандидат за евродепутат от листата на патриотите от ВМРО – Българско национално движение.

Става въпрос за подмяната на контактната мрежа на тролейбусното трасе в града, извършено през 2014 от фирма „ЕЛ“. В момента има образувано търговско дело срещу Община Русе с претенция за повече от половин милион лева. Пазарджиев е категоричен, че има готовност да подаде сигнал до главния прокурор на Република България.

Той обясни, че Общината е сключила договор с фирма „ЕЛ“, в който обаче не са включени дейностите по изграждане на тролейбусната инфраструктура на ново кръгово движение в кв. „Чародейка“, на обръщалото до училище „Никола Обретенов“, демонтаж и монтаж на тролейбусни стълбове на обръщалото при Захарна фабрика, както и преустройство на тролейбусната и контактна мрежа на кръговото движение на площад „Оборище“.

Въпреки това тези дейности са били извършени от фирма „ЕЛ“ по време на цялостните ремонти след устно възлагане от страна на служители на Общината. Впоследствие са изготвени и протоколи за извършените строително-монтажни работи, които са на стойност 521 362 лева.

Странно за мен, но Община Русе е започнала по всякакъв начин да осуетява приемането на обектите и си е позволила една изключителна наглост.

След като от фирма „ЕЛ“ са доставили и монтирали осветителни тела на стълбовете, от общината са ги актували като част от уличното осветление – като обект, който е изпълнен от една от фирмите на така наречения собственик на града, за който е ясно на всички граждани, че от години дава нареждания на кмета от един русенски хотел.

Правим достояние това, за да са наясно русенските граждани по какъв начин се управлява Общината и да могат компетентните органи да се самосезират и да започнат действия във връзка с разобличаване на тази корупционна схема, каза Пазарджиев.

Прогнозата на кандидата за член на ЕП е, че това ще бъде поредното загубено дело от страна на Общината. Той посочи, че след образуване на делото администрацията е поискала привличане на трета страна – друго търговско дружество, а това е било обжалвано от фирма „ЕЛ“.


Loading...

Към момента се изчаква Апелативният съд във Велико Търново да се произнесе дали въпросното дружество да бъде привлечено като трета страна.  /vmro.bg

The site is not responsible for the written comments!


We do not have the resources to verify the information that reaches the editorial board and do not guarantee its authenticity, which is why, at the end of each article, its source is indicated unless it is copyrighted. This article may not be true, and any resemblance to real people and events may be accidental.