Breaking News

Боята НАСТАНА, тупкат сърца ни! 15 хиляди в Пловдив искат свобода за доктора и оставка на Бойко

Около 15 хиляди души се събраха през РПУ-то в Пловдив, в което е незаконно задържан д-р Димитров, защитил семейството си от нападение на крадци.

Първоначалното очакване, че ще дойдат няколко десетки човека – предимно приятели и роднини, не се сбъднаха и властта бе разклатена от гневно множество, искащо не само свободата на доктора, но вече и оставка на правителството.

Докторът беше задържан за 72 часа по обвинение за убийство, след като е произвел изстрел, довел до смъртта на крадец, който влиза в дома му, съобщава bTV.

Според протестиращите Димитров е направил това, което всеки би направил, ако се почувства заплашен за живота си.

Негови колеги казват, че ако по случайност той е бил дежурен същата тази вечер в болницата, тогава е можело да се случи нещо много по-страшно и да бъде нападнато семейството му.

Местните го описват като добър и етичен човек.

Припомняме, че 40-годишният Жоро Джевизов от Столипиново, по известен като Жоро Плъха, бе открит мъртъв върху капак на кола в Пловдив.

След прегледани записи на охранителни камери, се допуска, че убитият преди това е опитал да открадне фар на кола. Има информация, че убийството е възможно да е извършено вследствие на опит за самозащита.


Loading...

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което пловдивският лекар е обвинен, е лишаване от свобода от десет до двадесет години. / Днес

The site is not responsible for the written comments!


We do not have the resources to verify the information that reaches the editorial board and do not guarantee its authenticity, which is why, at the end of each article, its source is indicated unless it is copyrighted. This article may not be true, and any resemblance to real people and events may be accidental.