Breaking News

Академична подкрепа за Ангел Джамбазки и ВМРО

Академична подкрепа за Ангел Джамбазки и ВМРО
Кандидатите за евродепутати от  ВМРО Ангел Джамбазки и Юлиан Ангелов, заедно със заместник-председателя на партията Искрен Веселинов проведоха среща с професори от Българска академия на науките.

Академик Антон Дончев, академик Стефан Воденичаров, професор Христо Смоленов и академик Георги Марков изразиха подкрепата си към ВМРО за предстоящите евроизбори.

„Старейшината“ Дончев се обърна към Джамбазки с думите:

Върви да защитаваш достойнството на българина! Помни, че преди всичко сме хора.

Не е тайна, че голяма част от моите политически идеи са от Вашите книги. В предишния мандат заедно с преподаватели от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ организирахме конкурс за български шрифт. Има само два български шрифта, а ние предлагаме под Ваш патронаж да се развие Българският институт „Св. св. Кирил и Методий“. За нас ще бъде чест, надявам се да се присъедините, предложено е и в закона за българския език в Народно събрание, който мина на първо четене. Благодаря, има много срещи, бързи, формални, но тази е най-духовната и зареждаща до сега, заяви водачът на листата на ВМРО Ангел Джамбазки.

Исканията на академиците, съветите и задачите, които поставиха на Ангел Джамбазки бяха свързани с народа, правата на човека и задължението българските евродепутати да защитават българските интереси. Сигурността на Европа бе обсъдена на срещата, като пожелание към кандидатите бе да покажат, че Европа е застрашена и чрез обща политика трябва да бъде защитена.

Академик Георги Марков призова кирилицата да бъде призната от Европейския парламент като българска азбука, тъй като все още е смятана за руска. Тези заръки кандидатите приеха присърце, като Джамбазки сподели за мотиватор на неговите думи и действия, именно книгите на академик Марков.

ВМРО е една народозащитна организация. Това е кауза, те работят за кауза. Браним Европа. ЕС трябва да се реформира, за да оцелее. Всяка битка е предпоследна, всяка победа е временна – трябва да завоюваме нови и нови победи, категоричен бе проф. Христо Смоленов.

Рядко се сещаме, че трябва да сме горди, че сме българи. Ръководителите в ЕС не осъзнават по какъв начин трябва да се защити Европа. Нашата култура е такава, че винаги сме предразположени да помагаме на хората в беда. Вярвам, че Ангел Джамбазки ще „освети“ Европа, че е нужно изработването на една обща политика, Европа е заплашена и трябва да го осъзнаем навреме, каза академик Стефан Воденичаров.


Loading...

В края на срещата Юлиан Ангелов напомни за инициативата на ВМРО по случай 24 май – всеки българин да окачи българското знаме в дома си, а всички онези, които изпратят снимка до ВМРО, ще получат българска книга като подарък. / vmro.bg

The site is not responsible for the written comments!


We do not have the resources to verify the information that reaches the editorial board and do not guarantee its authenticity, which is why, at the end of each article, its source is indicated unless it is copyrighted. This article may not be true, and any resemblance to real people and events may be accidental.